eTwinning projekat „Dan vrabaca“

Učenici drugog razreda OŠ “ Bora Stanković“ iz Karavukova su učestvovali u eTwinning projektu Sparrows day/ Dan vrabaca. U ovom projektu su učestvovale još 52 škole iz Srbije, 13 iz Turske, 8 iz Grčke, 4 iz Hrvatske, 3 iz Poljske, 2 iz Albanije, 1 iz Jermenije, 1 iz Bosne i Hercegovine, 1 iz Slovenije i 1 iz Rumunije. Učenici su pristupili projektu 12. 1. 2020. Projektne aktivnosti su realizovane na časovima projektne nastave, časovima slobodnih aktivnosti, srpskog jezika, sveta oko nas, fizičkog vaspitanja, muzičke kulture i likovne kulture. Učenici su osmislili logo, crtali vrapce, pravili ih od papira, brojali vrapce u školskom dvorištu, vodili evidenciju o broju vrabaca u toku jedne sedmice, proučavali literaturu, pronalazili zanimljivosti, čitali i pisali pesme i priče o vrapcima, pravili kućice, brinuli se o vrapcima u hladnim danima, igrali igre na temu vrabaca, upoznali su se sa aktivnostima ostalih učesnika u projektu, pronalazili njihove države i mesta na mapi, interesovali se za njihov jezik i kulturu, unapređivali  digitalne veštine.

Učešće u ovom projektu je kod učenika razvilo svest o značaju vrabaca za čovečanstvo i značaju brige o njima. Planirano je da se Dan vrabaca obeleži u školama i predstave projektne aktivnosti ostalim učenicima u školi. Zbog aktuelne situacije u vezi sa pandemijom, aktivnosti su realizovane kroz izradu digitalne knjige, crteže, ručne radove i slično.

Projektne aktivnosti su završene i ostalo je samo da izvršimo prijavu za nacionalnu oznaku kvaliteta. Nadamo se da ćemo je dobiti jer smo veoma ponosni na sve što smo učinili i dalje ćemo činiti za naše male prijatelje vrapce. S nestrpljenjem očekujemo povratnu informaciju o oznaci kvaliteta, a naročito smo nestrpljivi da ponovo uđemo u naše školsko dvorište, da popravimo kućice ako su oštećene i pripremimo se za nastavak brige o vrapcima.

U prilogu je svega nekoliko fotografija. Imamo veoma mnogo fotografija i video zapisa i od njih ćemo sačiniti prezentaciju koju ćemo pokazati učenicima naše škole na početku iduće godine.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

Горе ↑

%d bloggers like this: