ДАН ДЕЧИЈЕ КЊИГЕ

Циљ пројекта „(У)читај књигу“ је развијање љубави према књизи и промовисање дечије књижевности. Назив је настао од речи УЧИТАЈ  коју деца користе када играју компјутерске игрице. Јунак књиге „Игрица лавиринт“ је дечак Василије који је доспео у једну игрицу и прелази са једног новоа на следећи решавајући загонетке и мозгалице. Спајањем књиге и игрице настао је пројекат „(У)читај књигу“. Реализован је кроз Радионицу – размишљаоницу у више библиотека, основних школа, на Змајевим дечијим играма и Распустилишту (у Новом Саду).

Поводом Дана дечије књиге 2. априла, пројекту се придружило око 30 школа. Учитељи, наставници српског језика, педагози и библиотекари су реализовали  Радионицу – размишљаоницу по сценарију који им је достављен, а затим су прочитали одломак из књиге. Ученици су решавали постављен проблем и помогли Василију да пређе на следећи ниво. Креативност је испољена кроз илустрације и плакате као продукте пројекта.

Након евалуације, прикупљене су значајне информације: ученици су били пажљиви, сконцентрисани, заинтересовани, активни, доносили су закључке након размишљања и анализе информација које су добили, применили су стечено знање и испољили креативност. Реализатори радионице су посебно истакли да су деца уживала и да су им се веома допала радионица.

Dan dečije knjige PISMO

У реткој сенци

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

Направите бесплатно веб-место или блог на WordPress.com..

Горе ↑

%d bloggers like this: